Megszokottnak számít a nagyobb teljesítményre vágyó klasszikus Mini tulajdonosok körében, hogy a Honda 2,0 literes szívómotorját építik a motortérbe. A kanadai Spectre Vehicle Design műhely is ezt az utat választotta, annyi korrekcióval, hogy ők a hátsó ülések helyére építik be a 230 lóerős teljesítményű japán motort, ami a hátsó kerekeket hajtja hatfokozatú, kézi kapcsolású Honda váltón keresztül és részlegesen önzáró differenciálmű is van.

Teljesen új hátsó felfüggesztést készítettek, egyediek a háromrészes, de továbbra is 10 col átmérőjű felnik, amelyek forgás közben kifelé szívják a levegőt, így gondoskodva a fékek hűtését biztosító légáramlásról. A lassulásról négydugattyús féknyergek gondoskodnak, blokkolásgátló és egyéb vezetési segédlet nincs. A Spectre Type 10-es saját tömege mindössze 771 kg, a menetteljesítményekről még nincsenek információk.

Bőrrel borítják a belső tér legapróbb részleteit is, az új sportülés megjelenését állítólag a fürdőruhát viselő Monica Bellucci inspirálta. Az átalakítás ára egyébként 180 000 kanadai dollár abban az esetben, ha nincsenek egyedi kérései a megrendelőnek és adja az átalakítás alapját jelentő klasszikus Minit is.