Az aurum, mint arany, és Russia, mint Oroszország szavak első szótagjaiból alkották meg az Aurus márkanevet, amely alatt az új luxusautókat fogják forgalmazni. A márkajelzés egy négyágú csillag, amelynek vízszintes csúcsai nagyok – ez azt szimbolizálja a hivatalos megfogalmazás szerint, hogy a helyes úton halad a kocsi. Elsőként Oroszország elnöke ülhet majd be egy páncélozott, 860 lóerős V12-es motorral szerelt példányba még 2017-ben, de a testőrök és a kísérő személyzet is ilyen autókban utaznak majd – de nekik be kell majd érni Porsche-fejlesztésű 4,8 literes V8-as biturbó motorral.
aurus2
A piacon 2018-ban jelenik meg az új autómárka, a fejlesztés a terveknek megfelelően halad. Jelenleg 12 prototípust van már készek, ezek túlnyomó részével már megkezdték a közúti tesztelést, két példányt Németországba küldtek, ahol aztán EuroNCAP előírásnak megfelelő töréstesztet hajtottak végre rajtuk – az eredmények alapján 5 csillagos az utasvédelem. Három modell lesz a kínálatban, egy normál és egy kicsit nyújtott lépcsős hátú autó, amelyhez elérhető lesz a 6,6 literes V12-es biturbó – bár várhatóan csökkentett teljesítménnyel –, illetve egy szabadidő-autó és egy egyterű, utóbbiak csak a 4,8 literes V8-assal lesznek elérhetőek.
aurus3
Mivel az elnöki konvoj számára egyébként is elkészítik a páncélozást, várhatóan az összes változathoz egyszerű feláras lesz majd az extra védelem, a viszonylag nagy várható darabszámok miatt a páncélozott autók piacán olcsónak számít majd az újdonság. 2018-ban egyébként 200-300 darab autó legyártása a cél, később se akarnak évi 5000-nél több Aurust gyártani – ennek megfelelően árazzák be a modelleket.

aurus4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!