Osamu Suzukinak elege lett abból, hogy a Volkswagen konszern szerződésszegéssel vádolta meg az általa irányított autógyártót, és arra szólította fel a német céget, hogy ha nem kér belőlük, akkor adják vissza a 19,9 százalékos részvénycsomagot, és váljanak el békében.

A Volkswagen erre nem hajlandó, egész egyszerűen azért, mert 2009. decembere, a szerződés aláírása és a részvényvásárlás óta jelentősen estek az árfolyamok, jelenleg csak nagyjából 25 százalékos veszteséggel tudna kiszállni az ügyletből a német fél. Nem csoda, hogy foggal-körömmel ragaszkodnak ahhoz, hogy kell nekik a Suzuki, igaz nem épp finoman próbálják rendezni a helyzetet, hiszen teátrális magatartással vádolják Osamu Suzukit. A független autóipari elemzők szerint megoldhatatlan problémák vannak a két cég között, és várható, hogy hamarosan mégis szakítanak – a Volkswagen bejelentette, hogy ebben az esetben megpróbálja majd fölvásárolni a japán céget.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!