Fontosnak tartja a világ legnagyobb lélekszámú országán a jelenlétének növelését a Volkswagen konszern, és még a több éves huzavona után nemrég lezárult Suzuki stratégiai partnerség kudarca se riasztja el őket. Most épp a Jaguar és Land Rover márkák tulajdonosával, a Tata Motors-szal kötöttek hasonló megállapodást.

Az indiai cég most fejlesztette ki új moduláris alapját, amelyre tucatnyi autót akarnak felépíteni és piacra dobni. A szerződés értelmében ehhez biztosítanak hozzáférést a VW-konszern számára, amely első körben a Škoda márkánál hasznosítja ezt, és 2019-től kerül piacra több olyan típus, amely az indiai technikát használja. A VW új kisautó-alapja, az MQB A0 túlságosan drága az indiai piac számára, ezért döntöttek inkább az Advanced Modular Platform átvétele mellett. A belső égésű motorokat is a Tata Motors szállítja, a VW elektronikus segédeivel és pénzzel járul hozzá a stratégiai partnerséghez.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!