Nem kérdés, hogy lehet még jobban fokozni a haszonjárművek sportos megjelenését, hiszen a Ford most mutatta be a Nagy-Britanniában választható Transit Custom MS-RT modellt, amely még a mifelénk megvásárolható Sport modellen is túltesz megjelenés tekintetében. Nem véletlenül, hiszen a tervezésben részt vett a Rali-világbajnokságon induló autókat készítő és versenyeztető M-Sport csapata is.

A dél-walesi Gwent városában kifejezetten erre a célra létrehozott üzemben kézi munkával építik meg az MS-RT modelleket, amely során új, légterelőkkel kiegészített lökhárítót, új hűtőrácsot, kerékjárat-szélesítéseket és hátsó diffúzor(nak látszó betéte)t kap a karosszéria, és nem spórolnak a matrica-dekorációval sem.

A kibővített kerékjáratokba antracit színű, 18 colos OZ Racing felniket szerelnek Hankook Ventus S1 evo2 haszonjármű abroncsokkal, az ültetőrugókat az Eibachtól vásárolják. Jobb útfogást, és változatlan terhelhetőséget ígér ez a kombináció. A fülkében nappa- és hasított bőr kárpit, MS-RT sportkormány és karbon betétek teremtenek különleges hangulatot, egyébként ott van a fedélzeten a hardveres navigációval rendelkező Sync3-as fejegység.

A Ford Transit Custom MS-RT haszonjárművet egyedül a 170 LE/405 Nm teljesítményű 2,0 literes turbódízellel kínálják, a váltó hatfokozatú kézi kapcsolású vagy automatikus lehet. Brit gyártású, végig dupla csöves sportkipufogót szerelnek az autó alá. Az ügyfél választhat szimpla- vagy duplafülkés, rövid- vagy hosszú tengelytávolság, illetve kétszárnyú vagy felfelé nyíló hátsó ajtó közül.