A most 26 éves litván Gatis Caunitis húsz évvel ezelőtt, egy balesetben vesztette el mindkét karját, de fogyatékossága ellenére igyekszik teljes értékű életet élni, ennek megfelelően döntött úgy, hogy jogosítványt szerez. A legnagyobb akadályt az jelentette, hogy több oktató nem vállalta el tanítását, de végül sikerült olyan szakembert találnia, aki megtanította a vezetésre.

Mindössze annyi türelmet kért a fiatalembertől, hogy telefonon megkérdezte az illetékes minisztériumot, van-e akadálya annak, hogy kar nélküli ember autót vezessen? A nemleges válasz után kezdődött az oktatás, az elméleti és a gyakorlati vizsgát is elsőre sikeresen vette Gatis Caunitis, és már meg is kapta vezetői engedélyét. Abban mindössze annyi megkötés szerepel, hogy csak automatikus váltóval szerelt autót vezethet. A bal lábával kormányoz, a jobbal kezeli a pedálokat, aki már ült mellette, az biztonságos autóvezetőnek tartja.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!