A Hennessey jövőre ígéri, hogy az új Venom F5-össel kapcsolatban bebizonyítja, hogy az tényleg képes meghaladni a 483 km/h-s sebességet, ezzel valószínűleg nem tud versenyezni a svéd Koenigsegg, úgyhogy gyorsan megdöntötte az aktuálisan fennálló sebességrekordot. A nevadai Pahrump városa közelében zártak le egy útszakaszt, ahol aztán Niklas Lilja gyári tesztpilóta egy Koenigsegg Agera RS-sel érte el a 447,14 km/h-s átlagsebességet, ami mindkét irányban elért sebesség átlaga – a csúcs 457,44 km/h volt egy pillanatig.

Az előző rekordot még 2010-ben állította fel egy Bugatti Veyron Super Sport, amely 430,1 km/h-s átlagsebességet ért el. Az új Chiron típussal kapcsolatban azt állítja a francia gyártó, hogy annak 463 km/h a csúcssebessége, de ezt még nem igazolta, egyelőre 420 km/h-t ért el az autó – azon a 0-400-0 km/h rekordkísérleten, ahol Juan Pablo Montoya vezette a gépet, és amely rekordot alig egy hónappal ezelőtt semmisített meg a Koenigseggg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!