Noha a Rolls-Royce gyár összes autója különleges, az igazán egyedi igényeket a Bespoke Collection nevű modellekkel elégítik ki. Ennek a részlegnek a munkájára hívja fel a figyelmet a Pekingi Autószalonon leleplezett Pinnacle Travel Phantom.

A kétszínű, Ezüst Homok és Madeira Vörös fényezés közötti elválasztóvonalat is megbolondították néhány speciális mintával, de igazán a belső tér átalakításával foglalkoztak sokat a brit szakemberek. Itt a Morello Vörös és Kagylóhéj színű bőrkárpit adja a két alapszínt, de igazán a faintarzia a különleges.

Nem kevesebb, mint 230 darab számítógéppel vezérelt lézerrel kivágott fadarabot illesztettek össze kézi munkával, az eddigi talán legszebb, autóba épített betéteket állítva össze. Az ábrákon egyébként egy, a tájban száguldó vonat látható, amely gőzpamacsokat ereget – legalábbis a hivatalos magyarázat szerint ezt kell belelátni a több ponton visszatérő ábrába. Az ajtókárpiton elhelyezett intarziát egészíti ki a képet folytató díszvarrás, egészen pontosan 24 633 darab öltéssel tették teljessé az ábrákat.

De ez még nem minden, a Rolls-Royce Pinnacle Travel Phantom második sorában, a hatalmas méretű karfán biztonságosan szállítható – feltéve, hogy a sofőr tartózkodik a hirtelen manőverektől – sakk-készletet is találunk, amelynek segítségével a tulajdonos múlathatja idejét, ha épp nincs internet-kapcsolat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!