Május 9-én mutatta meg a nagyvilágnak az Autoprodukt nevű cég a Lada Kalina Cross elnevezésű autójuk első számítógépes ábrázolásait, illetve annak tervezéséről-építéséről egy videót is közöltek.

Az alapvetően autóalkatrész és tuningfelszerelések készítésével foglalkozó társaság ezúttal mindent beleadott, teljesen új első segédkeretet készített, amihez nagyobb teljesítményű felfüggesztés csatlakozik, a gyári hátsó csatolt lengőkaros helyett hátul független felfüggesztés dolgozik a Kalina Cross alatt.

A karosszériánál nem elégedtek meg a kötelező, fényezetlen fekete alsó burkolattal, az orr megjelenését is módosították a gyári állapothoz képest, amihez Vitalij Ivanov formatervező segítségét is igénybe vették.

Természetesen a gyárat is megkérdezték arról, mi véleménye a Lada Kalina Cross-ról, és nem igazán tetszik a togliatti fejeseknek, amit látnak. Veszélyes a gyalogosokra nézve a törésteszten nem bizonyított első lökhárító, az alapvetően megváltozott felfüggesztés sincs tökéletesen az autóhoz hangolva – sorolta a PR-munkatárs a kifogásokat. Aztán kiderült, hogy miért is szapulja ennyire a gyártól független alkotást, hiszen arra próbálja meg biztatni a potenciális vásárlókat, várjanak még egy keveset, hiszen pár hónapon belül a gyár is elkészül a hasonló, szabadidő-autós irányba továbbfejlesztett Kalinával. Sőt, nem egyszerű optikai tuningról lesz szó, geometriáját tekintve – első-hátsó terepszögek, hasmagasság – az újdonság tudása összemérhető lesz a Lada Nivával; összkerékhajtás azonban nem lesz a fedélzeten.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!