Jobb híján – épp két Phantom között vagyunk – a Ghost nyújtott tengelytávolságú változatából készített különleges autót a Rolls-Royce a Genfi Autószalon alkalmából, az Elegance nevű alkotás különlegessége a fényezést, amely Diamond Stardust nevéhez illően valódi gyémántport tartalmaz.

A fényezés elkészítésével megbízott szakemberek két hónapig tanulmányozták a gyémántkristályokat és próbálkoztak a megfelelő felhordási eljárás kidolgozásával, és erőfeszítéseiket végül siker koronázta. Az alapszín fölé kerül egy átlátszó festékréteg, amibe a gyémántkristályokat keverik, aztán különösen vastag lakkréteggel borítják az egészet. Az egész két nappal tovább tart, mint egy egyszerű fényezés felhordása a karosszériára. Az Elegance ezen felül feketére fényezett felniket és megvilágított Emily-szobrot is kap.

Ennél kicsit szerényebb lett a Bentley Mulsanne mindössze 50 példányra limitált különkiadása, a Hallmark Series by Mulliner, amelynél annyi történik, hogy a kocsi orrát díszítő, a hátőrács felett elhelyezett „repülő B betű” márkajelzést nem krómozzák, hanem ezüsttel vagy arannyal vonják be.

Ezen kívül a megfelelő színű díszcsíkkal festik körbe a karosszériát, illetve az utastérben is több helyen megjelenik vagy az arany/ezüst szín, vagy maga a nemesfém. Ahogy a múlt héten bemutatott Bentayga esetén, úgy jelen esetben is eltérő az első és a hátsó sorban alkalmazott bőrkárpit színe, nehogy a fő helyen utazó tulajdonos véletlenül úgy érezze, a sofőrjének is ugyanaz a kényeztetés jár, mint neki.

A limitált szérián belüli pozícióra utaló darabszám nem csak a küszöbburkolaton jelenik meg, de az alcantarából készített hátsó párnákon és a szintén az autóhoz mellékelt, színben koordinált esernyőkön is ott szerepel. A Genfi Autószalonon egyébként csak az ezüst Bentley Mulsanne Hallmark Series by Mullinert viszik el, az aranyat majd egy arra alkalmasabb helyszínen leplezik le.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!