Egy ékszerüzlet tulajdonosa figyelemfelkeltés céljából valódi arannyal vont be egy Inifitni G 37 kabriót, a nagy mű elkészültén öt aranyműves dolgozott öt hónapon át. Az autót kiállításokon mutogatták, majd úgy gondolták, az üzlet elé állítva gyűjtik az érdeklődőket.

A csődületre természetesen gyorsan felfigyelt Nanjing városának rendőrsége is, nem is beszélve a tűző napsütésben vakítóan csillogó autóról. Több száz ember verődött össze, hogy megcsodálják az autót, az utcában megállt a járműforgalom bámészkodó sofőrök miatt. Az ékszerbolt tulajdonosai örömükben már a tenyerüket dörzsölték, amikor megjelent a rendőrség szállítóautója, és rövid úton felpakolták rá a méregdrága autót.

Csődületet és balesetveszélyt okozott a Nanjingben leparkolt, tizennégy karátos autó Csődületet és balesetveszélyt okozott a Nanjingben leparkolt, tizennégy karátos autó

Egy dolgot felejtettek csak el a készíttetők, rendszám nélküli autónak (Kínában ez egyben az ad megfizetését is jelenti) semmi keresnivalója közterületen. Apelláta nincs, az elszállított autót tíz napon belül kiválthatják – ellenkező esetben az összes többi lefoglalt járműhöz hasonlóan bezúzzák.

Rendszám nélküli autónak semmi keresnivalója közterületen - a kínai rendőrség elszállíttatta a valódi arannyal bevont Infinitit Rendszám nélküli autónak semmi keresnivalója közterületen – a kínai rendőrség elszállíttatta a valódi arannyal bevont Infinitit

Az előrejelzések szerint egyébként 2020-ra Kína lesz a világ legnagyobb luxuscikk-piaca, addigra ott több luxusterméket értékesítenek ott, mint ma szerte az egész világon.