Az utazók védőszentje, Szent Kristóf, vagy ahogy Spanyolországban nevezik, Cristobal után nevezte el legújabb tanulmányát a Seat, a Leon Cristobal a márka legbiztonságosabb autója. Arra koncentráltak a fejlesztők, hogy a balesetek 80 százalékárt felelős zavaró hatásokat kiszűrjék.

Ezek közül az első a beépített alkoholérzékelő, a Drive-lock megakadályozza, hogy ittas ember használja az autót. A Drive-coach rendszer azt jelenti, hogy a vezető személyre szabhatja a biztonsági rendszerek jelzéseit. A Védőangyal az autó 15 aktív és passzív biztonsági rendszerét egyszerre aktiválja. A Visszapillantó-monitor nem tükröződő felület, hanem hátsó kamerák képét jeleníti meg középen, nincs holttér. A Feketedoboz a fedélzeti kamera képét és egyéb adatokat rögzít, illetve a párosított okostelefonhoz továbbítja is azokat baleset esetén. A Mentor azt jelenti, hogy a szülő ellenőrizheti, éppen merre és mennyivel halad a gyermeke.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!