Egyfelől egy belső vizsgálat, másfelől egy külső szakértőket is bevonó vizsgálat is zajlott március 14-április 11 között, amelyek mind az immár nyugodtan állítólagosnak nevezhető Renault ipari kémkedési botránnyal foglalkoztak (1, 2).

Egyrészt az igazgatótanács elfogadta a megvádolt alkalmazottak kompenzálását tartalmazó javaslatot, arról egyelőre nincs hír, a három érintett munkavállaló, Michel Balthazard, Matthieu Tenenbaum és Bertrand Rochette elfogadja-e ezt. Ezen kívül a 2009-ben elbocsájtott Philippe Clogensont újra visszahelyezték állásába, május 2-tól kezdve ő a Renault Consulting üzletfejlesztésért felelős igazgatója.

Új döntéshozatali mechanizmusokat vezetnek be a cégvezetésen belül, és természetesen személyi következmények is lesznek. Rémi Pagnie, a korábbi biztonsági vezető és két alkalmazottja, Dominique Gevrey és Marc Tixador elhagyják a céget, Patrick Pélata korábbi ügyvezető saját kérésére távozik a Renault autógyártól, de Carlos Ghosn ragaszkodott ahhoz, hogy a Renault-Nissan cégcsoporton belül maradjon, mert nagyon jó szakembernek tartja. Etikai Bizottságot alakítanak a cégvezetésen belül, aminek a főnöke egy dedikált igazgató lesz, ezen kívül még több ellenőrző mechanizmust is létrehoznak, köztük a korábbi Biztonsági Részlegen belül alakítanak egy Információ biztonsági központot.