Máltán minden évben megrendezik a nemzetközi repülőtéren a PaqPaq újság és tévéműsor által szervezett szuperautó-találkozót, amely az állami Community Chest Fund nevű jótékonysági szervezet számára gyűjt adományokat – a repülőteret például térítésmentesen kapják meg. A most vasárnap tartott PaqPaqli ghall-Istrina rendezvényen délután 2 órakor súlyos baleset történt.

Az adománygyűjtés része, hogy a nézők befizethetnek egy-egy körre egy szuperautóban, az egyik ilyen menet után egy gurulóúton tartott vissza a boxutcába a Porsche 918 Spyder, amikor a baleset megtörtént.

Az autó egyik kerekével a fűre hajtott, amelyet követően a sofőr elveszítette fölötte az uralmát, a nagy sebességgel csúszó autó pedig a kordont átszakítva a nézők, illetve a mögöttük kiállított autók közé csapódott. Összesen 26 sérültje van a balesetnek, 19 embert vittek kórházba mentőautóval és helikopterrel, 5-en az intenzív osztályon vannak.

A Máltai Televízió weboldalán lehet látni a balesetet és az azt követő pillanatokat megörökítő videófelvételt. A politikusok arra utasították a rendőrséget, hogy alaposan vizsgálja ki a baleset körülményeit, különös tekintettel az esetleges műszaki hibára. A Paul Bailey gyűjtő tulajdonában lévő Porsche 918 Spyder-t egy profi autóversenyző vezette, ő is megsérült a balesetben.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!