Fotó: Lővei Gergely, Lada

Mint az ismert, a LADA márka korábban a Renault-Nissan Szövetség többségi tulajdonába került. A Szövetség globális stratégiájának kialakításakor eldőlt, hogy a Szövetség a LADA márka modelljeit nem európai forgalmazásra szánja. Ennek következtében a LADA gyár az Európai emissziós normáknak megfelelő modellek gyártását leállította és így az európai import lehetősége is megszűnt. Jelenleg az utolsó készletes darabok kiárusítása folyik és további készlet nem érkezik.

A LADA Hungary Kft. a Duna Autó Csoport része. Az együttműködési szerződést az AutoVAZ-zal szinte pontosan öt évvel ezelőtt 2015. július elsején írta alá Ormos István tulajdonos vezérigazgató és Bo Andersson a LADA akkori elnöke Togliattiban. A tényleges magyarországi értékesítés 2015 év végén indult meg és a tevékenység négy éve alatt közel 4000 új LADA talált gazdára. Erre az időszakra esett a LADA gyökeres modernizációja és az új fejlesztésű LADA Vesta változatainak piaci bevezetése is.

A LADA Hungary csapata ezúton is köszöni a sok biztatást és segítséget, amit a magyar LADA rajongóktól, baráti társaságoktól és kluboktól kapott a közel öt év alatt. Ezúton is kifejezzük szándékunkat, hogy amennyiben a Szövetség európai stratégiája változik, akkor folytatjuk a legendás márka új modelljeinek a forgalmazását. Jelenleg azonban az újautó értékesítésre vonatkozó korábbi információk a lada.hu honlapunkról lekerülnek és a magyar LADA tulajdonosok számára alkatrészellátási funkciók kerülnek kidolgozásra. Országos márkaszerviz-hálózatunk továbbra is áll a Ladások rendelkezésére szerviz és garanciális szolgáltatásokkal.