Egy 13,6 hektáros telken, 2,7 milliárd forintos beruházással készült el Zsámbék mellett az M1-es autópálya tőszomszédságában a drivingcamp elnevezésű vezetéstechnikai pálya, amely a világon legmodernebb ilyen létesítmény. Nem csak azért, mert ez a legújabb, de van egy olyan feladat – a 4-es modul, ahol lejtő, csúszós rész, rántópad és hajtűkanyar is van – ami csak itt található.

Magyarországon szintén újnak számít, hogy olyan a tanpályán nem csak személyautóval, de a motorkerékpártól a nyergesvontatóig minden járművel, így akár autóbuszokkal is lehet gyakorolni, a hidraulikus berendezések (rántópad) terhelhetősége 60 tonna.

Készült egy off-road pálya is, hiszen igyekeznek minden eshetőségre felkészíteni az autósokat az instruktorok, akik korábban hosszú éveken át a Tököli Repülőtéren dolgoztak, és most végre speciális központba költözhettek. A hírek szerint egyébként a drivingcamp beruházója már a második magyarországi ilyen létesítmény felépítését tervezi, valahol Pécs környékén, ami azt jelentheti, hogy végre nem csak az ország közepén élőknek lesz majd lehetőségük vezetéstechnikai tanpályán gyakorolni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!