Nishimae Manabu, a Honda európai elnöke a Párizsi Autószalonon tartott beszédében említette meg az alsó-középkategóriás Civic várható újdonságait. Először is októberben sor kerül a WTCC versenyautó első éles bevetésére a suzukai futamon, majd az 1,6-os dízelmotor érkezik.

Ezt követően, valamikor a jövő év folyamán megmutatják és forgalmazni is kezdik majd a kifejezetten az európai igényekre szabott Civic kombit, amelyről egy vázlatrajzot is közreadtak. E szerint teljesen új, de az ötajtóshoz hasonlóan radikális megjelenésű hátsót kreálnak a kombinak, amelynek a csomagtartója valószínűleg rekord méretű lesz majd. A Civic Type R fogja megkoronázni a modellsorozatot 2015-től – ehhez felhasználják a WTCC versenyautóval szerzett tapasztalatokat is. A mérnökök biztosak benne, hogy ez lesz majd a leggyorsabb elsőkerékhajtású autó a Nürburgringen. Csak győzzük kivárni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!