A megújult túra-sorozat a Giro Centopercento, vagyis “száz százalékos kör” -nevet kapta. A név kötelez, így már az előkészületek során is látható volt, a résztvevők igazán tartalmas programnak néznek elébe. Talán ennek köszönhető, hogy dacára a túra napjára kilátásba helyezett esős időnek, az eseményen 20 veterán korú jármű vett részt.

A megelőlegezett bizalomnak meg is lett a jutalma, hiszen a hírek szerint mindenhol esett, a rendezvény résztvevőit azonban egész nap elkerülte a csapadék. Hogy néhányan végül mégis vizesek lettek, az a Tatai Sárkányhajó és Természetjáró Egyesületnek köszönhető, akik a tatai tónál látták vendégül a nyolcötveneseket. Az Egyesület jóvoltából a veteránosok igazi sárkányhajókon szállhattak vízre, sőt még versenyre is sor került a modernkori gályák között.

A lapátolás közben kimerült izmokat tóparti pikniken töltötték fel újra energiával. A fiatosok igazi hagyományőrzők, így a falatozáshoz korhű ruhát öltöttek, az asztalokra pedig kizárólag mára retrónak számító ételek kerültek.  A “Giro” résztvevői a vendégszerető sárkányhajósoktól elbúcsúzva, Szlovákia felé vették az irányt, ahol csatlakoztak a 20. Komáromi Napok keretében, a Révkomáromi Veteránjármű-kedvelők baráti társasága által rendezett veteránjármű bemutatóhoz. A FIAT 850 Klub honlapján (www.fiat850.hu) több száz, a túra során készült fotót tett közzé, melyek – akár csak a klub túrái -, igazi csemegét jelentenek a veterán gépek és a jó társaság kedvelőinek egyaránt.