A Volvo különleges járművekért felelős részlege – ők készítik az Excellence változatokat is – készítette el a Volvo V90 Cross Country alapján a 2017/18-as Volvo Ocean Race vitorlásverseny rajtját jelző autót. Az első 3000 vásárló befizetéséből autónként 100 eurót utal át a svéd autógyártó a Volvo Ocean Race Science Programme-ja számára, utóbbi szervezet az óceánok műanyag szennyezését kutatja – többek között a versenyhajókon elhelyezett értékelők segítségével.

De maga a V90 Cross Country Ocean Race is kiveszi a részét az óceánok védelméből, a kárpit betétjeit Econyl nevű, újrahasznosított nejlonszálakból szőtt szövetből készítették, amelyhez az alapanyagot többek között a tengerfenékről felhozott halászhálók jelentették. A karosszéria külsején matt szürke és fényes narancs díszek különböztetik az egyszerű Cross Country-tól az Ocean Race kivitelt.

A Volvo egyelőre csak a korábban már említett 3000 példány legyártását tervezi a különleges hangulatú terepes kombiból, de könnyen lehet, hogy megfelelő érdeklődés esetén újabb példányokat gyártanak majd az Európában, az Egyesült Államokban, Japánban és Kínában megvásárolható Ocean Race kivitelből.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!