Egyelőre csak a teljesítménynövelés felén vannak túl a Mugen szakemberei, a Honda CR-Z ,5 literes benzinmotorjának teljesítményét mechanikus felöltővel növelték meg. A beavatkozást követően a rendszerteljesítmény 197 lóerőre emelkedett.

Még hátra van az IMA kiegészítő hibrid hajtás finomhangolása, amellyel további értékes lóerőket tudnak majd előcsalogatni az autóból. Ezen kívül még 50 kg-mal csökkentették az autó tömegét, így annak menetteljesítményei mér méltóak a megjelenéshez – pontos érték helyett csak annyit közöltek egyelőre, hogy a Civic Type R szintjén mozog az autó. Ennek megfelelően sport fékrendszert és állítható lengéscsillapítókat kapott az autó.

Kiegészítő műszerek a középkonzol tetején Kiegészítő műszerek a középkonzol tetején

A prototípus fejlesztése tehát még nem fejeződött be, így a sorozatgyártásról sincs szó. Abból kiindulva, milyen sok ember vágyik egy nagyobb teljesítményű Honda CR-Z-re, azonban biztosra vehető, hogy ha korlátozott darabszámban is, de kínálni fogják majd a Mugen CR-Z-t.

Hatalmas hátsó szrány termeli a leszorító-erőt a 197 lóerős Mugen CR-Z számára Hatalmas hátsó szrány termeli a leszorító-erőt a 197 lóerős Mugen CR-Z számára