105 évvel ezelőtt alapította meg Henry Leland a Lincoln Car Company-t, amelyet 100 évvel ezelőtt vásárolt meg a Ford, és azóta is prémiumárkaként működteti. Sikeresnek ítélték meg az első évszázadot, az L100-as tanulmánnyal pedig azt mutatják meg, hogy mi mindennel készülnek a következő 100 évre.

A leírás szerint a formatervezők az aktuális arculatot vitték el a végsőkig, és egy kicsit még azon is túl, hiszen a jövőben is stílusvezérként pozicionálják a márkát. A karosszéria különlegessége, hogy az ajtók és a tető is feltárul, hogy könnyen be- vagy ki tudjanak szállni az utasok az egyébként lapos és áramvonalas karosszériába, ahol aztán nyugodtan pihenhetnek.

Az akkumulátoros-elektromos hajtású Lincoln L100-ast önvezető technológiával képzelik el, a vezérlést egy fekvő érintőképernyőre helyezett kristállyal oldják meg. A belső térben nincsenek állati eredetű anyagok, a hasított műbőr újrahasznosított forrásból származik, a karosszéria külsejének 3 rétegű kerámiabevonat ad különleges fényt.