Fotó: Benkő Sándor

A több neves sportolót, versenyzőt (Fazekas Károly, Kovács Miklós, Palatinus Attila, Gadó Andrást) felvonultató rendezvényen kétségtelenül a Révész Racing négyszeres Európa-bajnok szombathelyi kamionversenyzőjét, Kiss Norbertet övezte a legnagyobb figyelem, szeretet, rajongás – aki az idei szezonban is pazarul teljesít, rohamléptekben halad a címvédés felé. Norbi bemutatója nagy sikert aratott: bőgött a MAN kamion motorja, füstöltek a gumik – a Balu névre keresztelt, sok nagy csatát megélt kamion pedig pörgött–forgott a betonon. Szinte nehéznek tűnt a levegő a dübörgő lóerőktől. Majd a bajnok jókedvűen válaszolt a műsorvezető kérdéseire.

Elhangzott például, hogy Balu súlya 5300 kg, a csillogó-villogó, 1-es számmal ellátott piros karosszéria 1150 lóerőt rejt. A jármű a versenyeken 160 km/h-s sebességre van leszabályozva, de ha szabadjára engednék, meg sem kottyanna neki a 300 km/h… A szurkolók bepillanthattak a kamion puritán, merevítőkkel ellátott fülkéjébe, villantak a telefonok, készültek a közös képek, Norbi szorgalmasan osztogatta az aláírásokat – és minden rajongójához volt egy kedves szava.

– Mindig örömmel veszek részt a közönségtalálkozókon, de szombathelyiként természetesen fokozott örömmel érkeztem Vas vármegyébe, Sárvárra – árulta el Kiss Norbert. – A kamion – a szabályoknak megfelelően – tréleren érkezett Sárvárra. Kisebb szünet után találkozhattam ismét a szüleimmel – a szombat éjszakát Szombathelyen töltöttem. Nagyszerű volt a rendezvény, jó érzés volt ilyen közegben, ennyi autósport-rajongó között tölteni a hétvégét. Sok szurkoló, érdeklődő volt kíváncsi ránk – igyekeztem nekik egy kicsi bepillantást nyújtani a kamionsport világába. Ha hívnak minket, jövőre természetesen ismét eljövünk a Truck Festre!

Nyitókép: Révész Racing