A 2024-es szezonban áll majd először rajthoz a Ford Mustang GT3-as versenyautó, amelyet a LeMans-i 24 órás előtt lepleztek le. Az autó megépítésében a Multimatic és az M-Sport segített a Ford Performance-nak, és Troy Lee készítette el az autó megjelenését, és ezzel együtt a Ford Performance is új arculatot kap.

A kiindulási alapot a Ford Mustang Dark Horse jelenti, azonban jelentősen belenyúlnak a konstrukcióba. Az 5,0 literes V8-as alapján az M-Sport építi meg az 5,4 literes V8-as versenymotort, az építést a Ford GT programban is partner Multimatic végzi. Csak a karosszériaváz marad változatlan, amelyet az FIA-előírásoknak megfelelő bukókerettel látnak el, egyedi a felfüggesztés, a váltót a hátsó tengelyre helyezik át, a karosszériaelemeket a légterelőkkel együtt karbonból készítik.

A Ford nem gyári csapatként indul majd a különböző bajnokságokban, legfeljebb kiemelten támogat majd néhány istállót, elsőként a német Proton Competition jelentette be, hogy 2 darab Ford Mjustang GT3-ast indít a 2024-es FIA WEC világbajnokságon, az észak-amerikai IMSA GTD Pro kategóriájában a Multimatic Motorsport indít 2 autót.