Nem egyszerűen összerakták a beszállítóktól vásárolt fődarabokat, a Jaguar az utolsó csavarig saját maga fejlesztette ki az I-Pace elnevezésű villanyautóját. Például a 90 kWh kapacitású akkumulátor-csomag háza alumíniumból készül, és az alumínium térváz teherhordó része. A 4,7 méter hosszú karosszériánál különösen tágas belső teret tudtak kialakítani azáltal, hogy nincs szükség hagyományos értelemben vett motortérre, a 2,99 méteres tengelytávolság egy kategóriával feljebb megszokott érték.
jaguar2
A hajtásról a Jaguar mérnökei által fejlesztett, 23 centi átmérőjű és 50 centi hosszú, 38 kg tömegű, 200 LE/350 Nm villanymotorok gondoskodnak, mindkét tengelyen van egy-egy, így 400 LE/700 Nm a rendszerteljesítmény. Annyit mondanak, 4 másodperc körüli 0-100 km/h gyorsulásra lesz képes a sorozatgyártású I-Pace, amelynek rugalmassága egy szinten lesz az F-Type R-rel. A vételárral kapcsolatban is meglévő típushoz hasonlították a 18 hónapon belül a kereskedésekbe kerülő újdonságot, azonos teljesítményű F-Pace-hez képest 10-15 százalékkal lesz drágább a villanymotoros szabadidő-autó.
jaguar3
Azt ígérik a britek, egy feltöltéssel az európai szabványos ciklus alapján 500 km-t meghaladó lesz a hatótávolság, szóval gyakorlatban meglesz a 400 km. A Nagy-Britanniában elterjedt, 50 kW teljesítményű egyenáramú villámtöltővel 90 perc alatt lehet 80 százalékra, és 2 óra alatt teljesen feltölteni a telepet. A lítium-ion akku vízhűtésű, ha ez nem lenne elég, az autó légkondicionálója is képes besegíteni a temperálásba.
jaguar4
Az utastérnél a brit márka jövőbeli megjelenését és technikáját alkalmazták. Váltó híján nincs előválasztó-forgókapcsoló sem, 8 literes tárolóhelyet találni a két első ülés között. A hátsó csomagtér 530 literes, a kocsi elejében még egy 28 literes raktérnek szorítottak helyet. A középkonzolon egy 12 colos érintőképernyőt helyeztek el, kicsivel lejjebb, a két forgókapcsoló között egy 5,5 colos képernyő van még, a sofőr előtt egy 12 colos képernyő van, de a szélvédőre is kivetíti a legfontosabb dolgokat az elektronika.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!