Amíg a legtöbb esetben az elektromos biciklik készítői azon izzadnak, hogyan rejtsék el az akkumulátort, az Icon 4×4 tervezői inkább azt helyezték a figyelem és a váz középpontjába. A 12,5 Ah kapacitású lítium-ion akkumulátor elméletileg 35 mérföld (56 km) megtételére képes energiát tud tárolni egy feltöltéssel, de jobban jár a kedves ügyfél, ha inkább 30 mérföld (48 km) hatótávolsággal számol.

Mindez azért van, mert a fejlett fékenergia-visszatáplálás igazából csak akkor működik jó hatásfokkal, ha nem sík terepen használják az E-Flyer névre keresztelt kerékpárt. No meg attól is, milyen üzemmódban teker a kedves használó. Van egyfelől az Egyesült Államok előírásainak megfelelő közúti mód, amikor a hátsó kerékagyba épített elektromotor 750 W teljesítménnyel segíti a kerekest, de van verseny-üzemmód is, amikor már a teljes, 3,5 kW-os teljesítményével asszisztál.

Az Icon E-Flyer mellékelt töltőjével az USA 110 V-os hálózatáról 2 óra alatt lehet felölteni az akkumulátort, de nemzetközi szállítást is vállalnak. Már ha elég gyorsan leadja valaki a megrendelését, a 4995 dolláros (1,1 millió Ft) elektromos kerékpárból ugyanis csak 50 darabot készítenek. A szállítási költség változó annak megfelelően, a gyártól milyen messzire kell küldeni a 25,8 kg tömegű E-Flyert.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!