Már korábban, a 2012-es Új Delhi Autószalonon megmutatta a Bajaj Auto az RE60-as elnevezésű majdnemautóját a nagyközönségnek, most pedig bejelentették, hogy még ebben a pénzügyi évben (tehát 2014 március vége előtt) elkezdik annak sorozatgyártását.

Az után jelentették be a döntést, hogy az indiai kormányzat bevezet egy új kategóriát, a quadracycle valahol az autók és a szubkontinensen igen népszerű háromkerekűek között helyezkedik el. Utóbbiaknál piacvezető a Bajaj Auto, az itt szerzett tapasztalatok-tudás segítségével hozták össze az újdonságot, amelyet a Tata Nano árának feléért akarnak adni. Csodák nincsenek, műszakilag nagyjából a fő vetélytárs felét tudja az újdonság: 200 köbcentis egyhengeres benzinmotor hajtja a hátsó kerekeit, a váltó négy fokozatú, kézi kapcsolású. Az utastér szigorúan 4 személyes, a csomagtér pedig maximálisan 44 literes – ehhez is csak a hátsó üléstámla ledöntésével lehet hozzáférni. Kifejezetten városon belüli szaladgálásra találták ki az RE60-ast, aminek a csúcssebessége 70 km/óra – aki pedig lemond erről, az akár 2,8 l/100 km-es fogyasztással is közlekedhet négykerekű motorjával. Nem tervezik a Bajaj RE60-as exportját.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!