Csak jövőre esedékes a Chevrolet Corvette hatvanadik születésnapja, de a már most elkezdték a felkészülést a nagy eseményre, többek között az eddigi leggyorsabb vászontetős modellel.

A Corvette 427 Convertible Collector Edition hivatalosan 2013-as modell, ennek megfelelően már joggal viselheti a 60th Anniversary Package elnevezésű csomagot. Az autó január 21-én mutatkozik be a Barrett-Jackson cég Scottsdale-i árverésén, és a nyár elején érkeznek meg az első példányok az USA-beli kereskedőkhöz.

Az autó újdonsága a 427 köbinches, metrikusan 7,0 literes lökettérfogatú V8-as szívómotor, amely egyébként a Z06 kupéban dolgozik: teljesítménye 505 lóerő, nyomatéka 637 Nm, és a legerősebb, valaha vászontetős Corvette-be épített erőforrás. Az autó csak hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóval készül, és a megfelelő opció beikszelését követően akár a leendő tulajdonos is részt vehet az összeszerelésében a gyárban (Corvette Build Experience).

Elöl 19, hátul 20 colos kerekeket kap az autó, amelynél még a tömegelosztást is igyekeztek javítani: az akkumulátor hátra került, az első sárvédők, a motorháztető karbonból készül. Az eredmény „mindössze” 1522 kg-os saját tömeg. A Corvette 427 Convertible a 96 km/órás tempót 3,8 másodperc alatt éri el, a negyedmérföldet 11,8 másodperc alatt futja meg, végsebessége meghaladja a 305 km/órás sebességet. Az autónál csak a neve fantasztikusabb: Chevrolet Corvette 427 Convertible Collector Edition 60th Anniversary Package.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!