Annyiban több a Gran Turismo játék számára készített korábbi virtuális álomautóknál a Nissan Concept 2020 elnevezésű alkotása, hogy az egyben a következő generációs GT-R egyik nagyon korai, még csiszolatlan látványtervének tekinthető. Egészen pontosan úgy fogalmaznak, hogy „annak a látomása, hogyan nézhet majd ki a jövőben egy nagy teljesítményű Nissan”.

A játékosok júliustól tölthetik majd le az alkotást, amelyet a londoni Nissan Design Europe fiatal tervezői készítettek el. A 2+2 üléses utastérrel elképzelt számítógépes terv fejlett aerodinamikája tetszett meg a japán Atsugiben található Nissan Technical Centre mérnökeinek, akik aztán műszaki tartalommal töltötték meg azt. Egyelőre azonban nem árulták el, a virtuális autónak milyen hajtást találtak ki.

Mivel szinte biztos, hogy a 2-3 év múlva várható következő Nissan GT-R hibrid hajtásra vált, minden bizonnyal valami hasonlót mondanak majd a Concept 2020-nak is. Legkésőbb július 16-án derülnek ki az elméleti részletek, hiszen ekkor válik letölthetővé az autó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!