Világautónak szánja a Hong Kong-i Hybrid Kinetic Group a H600-as luxusautót, és az olasz Pininfarina stúdiót bízta meg azzal, hogy olyan megjelenést készítsen, ami mindenfelé szalonképes lesz. A prototípus építését is az olaszok végezték, a bemutatóra is az ő nevükön került sor a Genfi Autószalonon.

Az utastérben természetes anyagokat használtak, nemcsak a padlóra, de az ülésekre is bőven jutott faborítás, polírozott alumínium betétek, bőrkárpit és gyapjú padlószőnyeg teszi teljessé a képet. Alumínium térváz adja az alapot, az 5,2 méter hosszú, 2,0 méter széles és 1,49 méter magas karosszériában tágas utasteret és 500 literes csomagteret alakítottak ki. Nem csak a megjelenés miatt lett hosszú az orr, ott kapott helyet az a turbinás hatótáv-növelő, amely egy feltöltéssel több mint 1000 kilométer megtételét teszi lehetővé.

Az első-hátsó kerekeket hajtó villanymotorok rendszerteljesítménye meghaladja a 680 lóerőt, a 100 km/h-s tempót kevesebb, mint 3 másodperc alatt éri el a H600-as és 250 km/h a csúcs, de ennél az egyszerű közlekedés során fontosabb adat, hogy a saját tömeg viszonylag alacsony, 1870 kg, és 52/48 %-os a tömegeloszlás a tengelyek között. Egyelőre nem tudni, ebben a formában megvalósul-e majd a Pininfarina H600-as, vagy a hatótávnövelős technológiát láthatjuk majd viszont egy jövőbeli utcai autóban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!