Amikor olyasmiről hallunk, hogy egy király (jelen esetben akkor még “csak” herceg) egyedi autót kap, akkor általában valami luxusautó szokott lenni a téma, pedig az itt látható, 1986-os gyártású Seat Ibiza is párját ritkítja.

Nem csak arról van szó, hogy a meglehetősen magas VI. Fülöp testalkatához igazították az ülést. A négyhengeres motort benzinbefecskendező táplálja, és az utasok kényelméről légkondicionáló gondoskodik – ezeket az extrákat a földi halandók csak két évvel később, az 1988-as évtől tudták megvásárolni.

Az arany színű Seat Ibiza 152 000 kilométeres futásteljesítménnyel rendelkezik, és most végzett annak felújításával a gyári veteránműhely. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy 16 éve nem volt beindítva az autó, a benzinellátó rendszer tisztítása volt a legnagyobb munka, egyébként a használat során keletkezett kisebb-nagyobb hibákat szüntették meg, és újrafényezték a karosszériát. A királynak az autógyárban tett látogatása során mutatták meg a felújított Ibizát, amely nagy meglepetés volt számára. VI. Fülöp ugyan kipróbálhatja, ha akarja, de a királyi Seat Ibiza a 250 tagú gyári gyűjtemény része marad.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!