2014 elején dobta piacra a Nissan a második generációs Qashqai modelljét, amely a márka legjobban fogyó modellje az európai piacon. Már készülnek a félidei frissítésre, amely azonban nem lesz olyan radikális, mint az első generációnál, épp csak az első lökhárítót és a hátsó lámpákat cserélik majd le a kémfotók tanúsága szerint, hiszen ezeket a részeket maszkolják.
qashqai2
Nagy újdonság nem lesz, hiszen amikor tavaly Kínában a Dongfeng-Nissan elkezdte gyártani a kompakt szabadidő-autót, ott rögtön az új megjelenéssel léptek piacra. Épp csak kisimítják a ráncokat elöl, hiányoznak a V alakú peremek a fényszórók alól és búcsúzunk a kerek ködlámpáktól is, de összességében marad a jól ismert és a vásárlók által kedvelt megjelenés. Minimálisan, 4377 mm-ről 4384 mm-re nő a karosszériahossz az új lökhárító miatt. Műszakilag nem várható nagy újdonság, az aktív biztonsági segédek és a Nissan Connect fejegység legújabb generációja kerül majd a fedélzetre. A Genfi Autószalonon várható a megújult megjelenésű Qashqai hivatalos debütálása.

qashqai3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!