A gyári szakemberek segítségével végzik majd az egyedi átalakításokat a Maserati Fuoreserie program keretében, alapvetően újautókkal foglalkoznak, de természetesen a tulajdonosok meglévő autóit is átalakítják a megfelelő térítés ellenében – a veteránautókkal a szintén most induló Classiche program keretében foglalkoznak.

A Maserati tisztában van azzal, hogy zavarba ejtően sok lehetőséget kínál az egyedi kialakításra, ezért három alapirányt jelölt ki, amelyek az átalakítások stílusát jelölik. A Corse az amatőr autóversenyzőket célozza, a múltbéli versenyautók stílusát idézik a kétszínű felnikkel, a teljes bőr belsővel. A Futura a sportos és technológia iránt rajongókat szólítja meg, egyedi színek, textúrák jellemzik. Az Unica a divat és művészetek rajongóinak készül, meleg színek jellemzik az átalakítást, a kárpitot szó szerint milliárd-féle színből képesek elkészíteni. Mindezekről példákkal is szolgáltak.

A Ghibli Trofeo Corse a régi Alfieri Maserati versenyistállónak állít emléket, a karosszéria foltos megjelenésével a korabeli, kézzel formált karosszérialemezeket idézik, a szín Officine Alumínium névre hallgat és szálhúzott finist kap, vörös versenycsíkokkal kiegészítve. Az utastérben Alcantara borít mindent, a vezetőülés a többitől eltérő színű, a varrás a klasszikus F1-autókra utal.

A Levante Trofeo Futura a csúcstechnológia világát eleveníti meg, a karosszérián elhelyezett mintákkal a 3D-letapogatásra utalnak. A Textured Blue Graphite nevű szín durva szemcsés selymes fényű lakkozást kap, ebben a rétegben helyezik el a fényvisszaverő kis kereszteket. Az utastérben Alcantara tetőkárpit és fehér bőrrel borított ülések jelentik a változást.

A Quattroporte Trofeo Unica különlegessége a színváltó hatású fólia, amellyel az üvegeket burkolták. A karosszérián dekoratív céllal jelenik meg több helyen a szigony-motívum, a felniket és a márkajelzéseket vörös színnel emelik ki. Az utastérben fehér és türkiz bőrkárpit borít mindent, illetve többfelé kristályokat is elhelyeztek, amelyek a beeső fénytől függően változtatják a színüket.