A Herbie Monte Carlóba megy című mozifilmben szerepelt az az 1963-as évjáratú Volkswagen Bogár, amelyet a Bonhams aukciós ház értékesít november 23-án, a becsült leütési ár 14-17 millió Ft. Azért ilyen óvatos a becslés, mert nem a főszereplő autóról van szó, hanem egy olyan statisztáról, amelyet nem lehet közúti forgalomban használni.

Azokban a jelenetekben szerepel a kérdéses Bogár, amelyben épp vezető nélkül száguld a Kicsi Kocsi, amelyet extrahosszú kormányoszlop és pedálok beépítésével oldottak meg úgy, hogy a hús-vér autóvezető a hátsó ülés helyén gubbasztott. Ennek az átalakításnak következtében egyedülálló filmtörténeti autóról van szó, de egyben ez azt is eredményezi, hogy nem felel meg a közúti közlekedés feltételeinek, azaz nem lehet rá rendszámot szerezni.

Tovább csökkenti a becsült leütési árat, hogy a biztonság kedvéért több ilyen „láthatatlan vezetős” autó is készült a forgatáshoz, azaz különleges, de nem egyedi darabról van szó. Az autóhoz mellékelik az eredeti papírokat, amelyeken látszik, hogy a Buena Vista filmstúdió volt az első tulajdonosa ennek a Volkswagen Bogárnak.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!