A Synchro Motorsport nevű versenyistálló a Honda nagy-britanniai üzemének alkalmazottaiból áll, akik a gyár támogatásával indulnak különféle autókkal különféle versenysorozatokban. Most pedig olyat csináltak, amire valószínűleg csak ők képesek: megépítették a Type R Tourer-t.

Nem, sajnos a gyár nem kívánja sorozatgyártásban megvalósítani az itt látható autót, amelynek egy 2013-ban gyártott Civic Tourer karosszéria volt az alapja. A gyár jóvoltából jutottak hozzá a Civic Type R-hez, amelynek aztán a specifikus alkatrészeit a kombi karosszériába építették: A felfüggesztés, a spoilerek, a motor, a váltó és az első kagylóülések is pillanatok alatt átkerültek a kombiba.

A hátsó lökhárítóval és a kipufogórendszerrel volt igazán munka, mert ezeket meg kellett hosszabbítani. Amíg a karosszéria alatt húzódó csövek betoldása hamar megvolt, a lökhárító már komoly műanyagos munkát igényelt, mert a kombi rakodóperemét is meg kellett tartani, és helyet kellett szorítani a négy kipufogóvégződésnek. A Honda-szerelésben rutinos szakemberek gyári szintű minőségben építették meg a 306 lóerős kompakt kombit, ennek ellenére a japán autógyártó nem tervezi ennek sorozatgyártásban történő megvalósítását. Jövőre már itt van az új generáció, egyszerűen kifutottak az időből.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!