Mivel az európai piac meghódítása, vagy egyáltalán egy hídfőállás kiépítése nem jött össze az izraeli befektetők által finanszírozott kínai Qoros márkának, azok inkább a hazai piacra koncentrálnak, és felfelé bővítik a kínálatot az 5 elnevezésű szabadidő-autóval. Amelyről itt vannak az első hivatalos képek idő előtt, ugyanis az autót mindenféle álca nélkül lefényképezték, és a képek felkerültek az internetre – a gyár meg inkább jobb minőségű képeket akar látni.

Ugyanarra a padlólemezre építették fel a szabadidő-autót, mint a 3-as nevű kompaktot – amelyből egyébként van emelt hasmagasságú, SUV-körítésű változat is -, úgyhogy a vonalvezetés megváltoztatásán kívül a hírek szerint mindössze annyi lesz az eltérés, hogy a Qoros 5-öshöz felár ellenében összkerékhajtás is választható lesz.

A motortérben 156 lóerős 1,6-os turbómotor dolgozik, amihez 6 fokozatú, dupla kuplungos váltó csatlakozik. Lehet, hogy a 19 colos felnik az alapfelszerelés részét képezik majd, hiszen igazából csak ezek és a kicsit átrajzolt fényszórók segítik megkülönböztetni a Qoros5-öst a Qoros 3 SUV-től.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!