Meglepő javaslatokat készítettek a gyárak az idei Los Angelesi Autószalon alkalmából kiírt formatervezési versenyre. A Mercedes kivételével egyik pályamű se hasonlít ma megszokott autókra-motorkerékpárokra, pedig nem a távoli jövő, hanem 2025 rendőrautóját kellett megtervezni – ami mindössze 13 éves távlat.

A BMW által megálmodott E-Patrol nevű jármű szükség esetén darabokra esik. A két első kerék önállóan is képes folytatni az útját, rövid úton befejezve az esetleges ütközéseket – ha távoznak, akkor a kocsi elején elhelyezett propeller tartja a levegőben a kocsi elejét. Ezen kívül még van egy, a járőrautónak légi támogatást nyújtó repülő szerkezet is, amelyet az autóból lehet vezérelni.

A General Motors rögtön egy egész flottát képzelt el,  GM Volt Squad részeként egyszemélyes repülő- és gördülő, illetve csapatszállító járművet is készítettek. A Honda egy motorkerékpárt és egy csapatszállítót képzelt el, utóbbit helikopterrel lehetne odaszállítani, ahol szükség van az erősítésre.

A Mercedes Ener-G-Squad terepjáró alapját a G-osztály alváza adja, csak épp tüzelőanyagcellás energiaellátású járműről van szó. A Subaru SHARC betűszava a Subaru Highway Automated Response Concept-ből adódik, és egy olyan járművet takar, amelynek kerekei vízszintesbe fordulva propellerkén képesek felemelni a levegőbe a szerkezetet – arról nincs szó, hogyan megy végbe az átmenet. Közös az összes elképzelésben, hogy mind azzal számol, hogy folyamatos internet- és egyéb hálózati kapcsolattal rendelkeznek majd a rendőrök 2025-ben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!