Noha jelenleg nincs a Peugeot kínálatában nyitott tetős autó, azért a franciák nem akarnak véglegesen lemondani erről a karosszériaformáról. A Fractal nevű tanulmány a közeljövő kabrióját mintázza, 3D-nyomtatással készült belsővel, elektromos hajtással.

Rögtön két darab, egyenként 102 lóerő csúcsteljesítményű villanymotor hajtja a kis méretű autó kerekeit, a mindössze 3,81 méter hosszú, 1,77 méter széles karosszériába a 2+2 személyes utastéren kívül még egy 40 kWh kapacitású akkumulátort is rejtettek, amivel 450 km-es elméleti hatótávolság érhető el. Normál esetben 11 centis a hasmagasság, de gyorsforgalmi úton például az aszfalttól 7 centire süllyed le a karosszéria a légelenállás és ezáltal az energiafelhasználás optimalizálása miatt.

Amit azonban megtakarít menet közben az autó, azt nagyjából el is fecsérli a hifi, amely 9.1.2 hangszóróképlettel rendelkezik, azaz mindenfelé sugárzókat találunk, a mélynyomókat például közvetlenül az üléstámlákban helyezték el, hogy jól érezze az ember ezeket a hangokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!