Egy, tartományi támogatással is rendelkező projekt keretében a Porsche elkezdte az elektromos meghajtású sportkocsi tesztelését. Most még csak egy Boxster alapokra épített prototípus van kész, hamarosan azonban egész flottát építenek.

Az elektromos autó a jövő útja, és ahhoz, hogy ne maradjon le ezen a téren a Porsche, már most megkezdi a sportkocsikba illő, és az ottani követelményeknek megfelelő hajtás tesztelését a cég. Három darab Porsche Boxster E prototípust tesztelnek kezdetben, teljesen hétköznapi körülmények között, az itt szerzett tapasztalatokat felhasználják a technika továbbfejlesztéséhez.

Olyan jól megy, mint a benzinmotoros, de a Boxster E nem helyben szennyezi a környezetet Olyan jól megy, mint a benzinmotoros, de a Boxster E nem helyben szennyezi a környezetet

Magát az autót összesen 244 lóerő csúcsteljesítményű elektromotor hajtja, egy-egy erőforrás jut mindkét hátsó keréknek. Ez egy normál, benzinmotoros Boxster menetteljesítményeit képes biztosítani, a hatótávolságról adat nincs, de azt elárulták, hogy egy 29 kWh kapacitású akkumulátor látja el energiával a motorokat.