Már egy ideje szó van a Suzuki és a Toyota autógyárak együttműködéséről, de a megállapodást több tényező hátráltatta. A Suzuki szabványos fogyasztással kapcsolatos botránya, majd a könyvelési rendellenességek, úgyhogy a Toyota inkább a Daihatsu felvásárlására fordította szabad forrásait. Most azonban mégis megszületett a megállapodás a két cég között, egyelőre nincs szó tulajdonszerzésről, csak közös munkáról.

A Suzuki az olcsó és kis méretű autóknál szerzett tapasztalatait adja az együttműködésbe, no meg a világ legnagyobb lélekszámú országában, Indiában meglévő piacvezető pozícióját. A Toyota a környezetvédelmi és elektronikai fejlesztéseivel, no meg nagyobb méretű autóival (padlólemez) veszi ki a részét a közös munkából. Az együttműködésről a Suzuki vezérigazgatói posztjáról nemrég a fia javára lemondó Suzuki Osamu tárgyalt Toyoda Soichiro-val, a Toyota elnök-vezérigazgatójának apjával.

suzuki2

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!