A Genfi Autószalonon bemutatott Invitation Concept igen jól felvázolta, milyen is lesz a Nissan Note második generációja, amelyet ünnepélyes keretek között lepleztek le Japánban.

A legfontosabb változás az autóval kapcsolatban, hogy amíg az korábban egy kisautó egyterű volt, az új modell már inkább egy hagyományos kompakt autóhoz közelít – még Észak-Amerikában is forgalmazni fogják Versa Hatchback néven.

Műszakilag még mindig a kisautó padlólemezre épül a Note, ennek megfelelően Japánban a Micra 1,2 literes háromhengeres motorjaival – szívó és kompresszoros is – indul a forgalmazás, mindkettőhöz szériában adják a fokozatmentes automatát, az elsőkerékhajtású változatokon még motorleállító is van. A japán mérési ciklus alapján 4,0 l/100 km az új típus átlagfogyasztása. Új elem még, hogy a parkolás megkönnyítésére rendelhető lesz a körkamera.

Az európai változat csak 2013 elején fog bemutatkozni, ennél valószínűleg a kézi kapcsolású váltó lesz a legnagyobb újdonság, és valószínűleg az észak-amerikai 1,6-os benzines is választható lesz, más eltérés nem várható – persze az összkerékhajtás megjelenésére sincs esély. Mi angliai gyártásból kapjuk majd a Nissan Note-ot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!