Amíg a General Motors a nehéz kulcstartó miatt elforduló gyújtáskapcsolóval szenved, az FCA egy szokatlan probléma miatt kénytelen visszarendelni a szervizekbe a Jeep Grand Cherokee és a Dodge Durango egyes példányait: kigyulladhat a tetőkárpit.

Itt ráadásul nem csak elméleti lehetőségről van szó, már 65 esetben következett be tűzeset, három esetben személyi sérülés is történt. Tavaly augusztusban kezdődött az eset vizsgálata, és most sikerült beazonosítani a problémát, amiért a közel 900 000 darab, 2011-2014 között gyártott Jeep Grand Cherokee-t és Dodge Durangot visszahívják. Arról van szó, hogy ha valamilyen okból ki- illetve visszaszerelték a napellenzőket, az oda vezető elektromos kábelek megsérülhetnek, ami rövidzárlathoz, és a tetőkárpit meggyulladásához vezethet. A megoldást egyébként az jelenti, hogy egy, az elektromos kábeleket a csavartól távol tartó műanyag vezetősínt csavaroznak a tetőkárpit alá a szakszervizekben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!