Ted Grayson szereti az életét, épp ezért épp csak átszalad a kertjén, amikor a házához megy, és bizony a mellékhelyiségben tett látogatásait is a lehető legrövidebbre fogja. Az ok, hogy esetében valós veszélyt jelentenek a kertjébe/házába ütköző autók, és nem csak érzésre nincs biztonságban az élete a saját házában.

A 18. században felépült kőháznak az utóbbi 14 év folyamán (ekkor költözött be Grayson úr) már 40 alkalommal ütközött neki jármű, a legmeglepőbb eset az volt, amikor a konyhaablakon keresztül esett be a házba egy motorkerékpáros, akinek a gépe fennakadt a házfalon. A masszív kőfalat is már többször újjá kellett építeni, nem is beszélve a kőkerítésről, amely jelenleg is újjáépítés alatt áll. Amíg korábban évente volt pár ilyen eset, idén ugrásszerűen nőtt a balesetek száma: január és február folyamán már négy autó ütközött neki az ingatlannak. Mivel lakásbiztosítást a magas kockázat miatt nem hajlandóak kötni a biztosítók, minden balesetben okozott kárt az autók biztosítására rendez Grayson úr, aki már jó barátja a kárfelvevőknek.

A Nether Haugh nevű faluban található ház balszerencséje, hogy egy lejtő alján lévő kanyarnál helyezkedik el, egy nagy forgalmú, és az épületek miatt az adott helyen szűk főútvonal mentén. Nem csak a kérdéses ház az érintett a balesetekben, a buszmegállókat is többször kellett már cserélni, és bizony több biciklis is megsérült már, mivel a lejtő alján nem tudta bevenni a kanyart és valamilyen tereptárgynak ütközött. De nem csak Grayson úr szenved a sorozatos ütközésektől, David Lee házának a falán idén már 3 új karcolást talált. A falu lakói félve közlekednek a járdákon, és 20 mérföldes (30 km/órás) sebességkorlátozás és telepített sebességmérő elhelyezését kérik az illetékes önkormányzattól, de a közeli Rotherham városában lévő testület szerint ők mindent megtettek azzal, hogy a lakott terület kezdete (ami 30 mérföldes, azaz 48 km/h-s tempót jelent) előtt 40 mérföldes (64 km/h) sebességkorlátozást helyeztek el. A jelek szerint nem.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!