A nemzetközi DEKRA vizsgálóintézet 2008-ban első alkalommal elkészített meghibásodási felmérésének győztese a BMW 1-es sorozata lett. A DEKRA szerint, az elmúlt két év összesen 15 millió átvizsgálását kiértékelő eredmények alapján, az 1-es BMW felmérésben szereplő példányainak 97,8 százaléka esetében semmilyen meghibásodás nem merült fel.
 
Ismét a BMW végzett az Eurotax Schwacke piacelemző szakemberei által készített „AutomobilForecastIndex” élén. Legújabb elemzésük szerint a BMW 118d a német piac legértékállóbb modellje. A 143 LE teljesítményű, kiemelkedően gazdaságos, négyhengeres dízelmotorral hajtott alsó-középkategóriájú modell három évvel újkori forgalomba helyezést követően még mindig 71,5 százalékos újraértékesítési áron szerepel a piacon. Sőt, a BMW modelljei az Eurotax Schwacke által vizsgált összesen 11 kategória közül hétben az élmezőnyben végeztek.
 
A Német Autóklub (ADAC) a német utak legmegbízhatóbb modelljeként 2008-ban a BMW X3 modellt tüntette ki a „Sárga Angyal” díjjal. „Az ezer járműre jutó alig több mint egy leállással járó meghibásodást már igencsak nehéz felülmúlni” – erősítette meg a kiváló eredményt Thomas Kroher, az ADAC szakértője. Emellett a nagytekintélyű díj „Minőség” kategóriájában a BMW csoport három modellje is az első négy között végzett.
 
A fentieken túl Dr. Norbert Reithofert, a BMW AG igazgatótanácsának elnökét az ADAC elnöksége szintén a 2008-as „Sárga Angyal” díjjal ismerte el. Dr. Norbert Reithofer a „Személyiség” kategóriában nyerte el a díjat, „sikeres és hosszútávú menedzseri tevékenységéért, illetve termelési igazgatóként és 2006 óta a BMW AG igazgatótanácsának elnökeként egyaránt mutatott személyes hitelességéért” szól az indoklás.