Amíg a legtöbb kínai gyártó inkább csak a stílust követi, a Beijing Automotive Works által most alapított Stone márka 01-es típusa szinte tökéletes mása a Land Rover Defendernek – a LED-es lámpákkal már a Range Rovert másolták, a saját vonásnak számító hűtőrács az egyetlen, oda (mármint a brit cég kínálatába) nem illő részlet. Bent ha nem is fantáziadús a kialakítás, de úgy rendezték a téglalap alakú kijelzőket, hogy ott legalább eltérő a megjelenés. Az utastér 6 (2+2+2) vagy 7 (2+2+3) elrendezésű lehet, érdekes módon előbbinél a második sorba elektromosan állítható nagy fotelek kerülnek, míg utóbbinál egyszerűen 2 darab széket építenek be középre.

A Stone 01-es legérdekesebb része, hogy ahhoz kezdettől fogva elérhetőek lesznek kemping-kiegészítők, amelyek között az autóhoz csatlakoztatható árnyékolóponyvától kezdve az oldalra nyíló hátsó ajtóban megbújó konyháig mindent megtalálunk. A lenyitható munkalapon lehet használni az elektromos főzőlapot, van frissvíz-tartály és rengeteg tárolási lehetőség.

A Stone 01-es karosszériája egyébként 5050 mm hosszú, 1980 mm széles és 1869 mm magas, a tengelytávolsága 3010 mm, de később lesz majd nyújtott változat is, amelynél a hátsó túlnyúláshoz 24 centit adnak hozzá – á la Defender 110/130. Az autó hatótávnövelős elektromos hajtást kap, az 1,5 literes (152 LE) turbómotor generátort hajt, ami a hálózatról is tölthető 56 kWh kapacitású telepet tölti, utóbbi önmagában 235 km-es hatótávolságot biztosít, a benzines generátorral egy feltöltéssel 1115 km a teljes hatótávolság. A Stone 01-es kerekeit 2 villanymotor hajtja (elöl 204 LE, hátul 272 LE).