A budapesti trolibusz-közlekedés nyolcvan éves (+2 nap) évfordulóján nyílt meg a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum ideiglenes kiállítása, amelyet jobb minél hamarabb megtekinteni: vasárnapig még veterán trolit is megnézhet az érdeklődő a városligetben, a múzeum bejárata előtt.

Rögtön egy rossz hírrel indult a sajtótájékoztató: ma már nem korszerű a trolibusz-hálózat kiépítése, egyedül az gazdaságos, ha a meglévő infrastruktúrát használják. Az akkumulátoros-elektromos buszok fejlődése/olcsóbbá válása miatt épp most vagyunk abban az időszakban, amikor felváltják majd a felsővezetéket; a BKV is vesz elektromos buszokat, illetve a hamarosan érkező 26 darab új troli is önjárásra képes lesz. Csak remélni lehet, hogy a századik évfordulón, 2033-ban még lesz trolibusz…

Azonban a most megnyílt és február közepéig látogatható tárlat úgyis inkább azoknak szól, akiket a tömegközlekedés e fajtájának múltja érdekel. A múzeum e témában meglévő gyűjteményét a BKV által kölcsönadott tárgyakkal egészítették ki, de több témába vágó fényképet adott az MTI is a tárlathoz, amelyet a mozdonyokon túl, az emeleten találnak meg az érdeklődők.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!