Egy autó meghálálja azt, ha időben elvégeznek rajta minden,gyárilag előírt karbantartást, értsd folyadékcserét. Itt van például az Egyesült Államokban, azon belül New Englandben élő Joe LoCicero, aki egymillió mérföldet tett meg 1990-es évjáratú Honda Accordjával.

Az úriember gépjárműtechnikus, aki sokat autózik különböző szervizek között, a huszonegy év alatt nem csak a mindig időben történő olajcserékre figyelt, de rendszeresen forgatta az abroncsokat is, a jegyzetfüzeteiben még az olaj-utántöltéseket is rendszeresen jegyezte. Az 1 609 000 kilométer alatt mindössze egyszer volt olyan hibája az autónak, ami mozgásképtelenné tette, 741 000 mérföldnél (1 192 269 km) megadta magát a benzinpumpa.

A nem hétköznapi teljesítményért cserébe a Honda egy új Accordot ajándékozott „Millió Mérföldes Joe”-nak, aki megtarthatta régi hűséges autóját is. Amibe idő közben tövábbi 75 mérföldöt tekert bele. az autó egyébként eladó, megtett mérföldenként 1 dollárt szeretne kapni érte Joe.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!