A svájci Luxury Refinish nevű cég arra specializálódott, hogy szupergazdagok használati tárgyait teszik még különlegesebbé, a gyémánt berakás mellett kifejlesztették a gyémántfestéket is.

Ezt alkalmazták most egy Bentley Continental GTC motorháztetején. Írd és mond 32 réteg borítja a karosszériaelemet, ezek között van gyémántporral (összesen 101 karátnyival) kevert fehér festék és jó pár réteg színtelen lakk is. Ennek az egy elemnek a fényezéséért egy millió dirhamot, nagyjából 64,2 millió forintot kérnek – viszonyításként számla nélkül 15 ezer Ft/elem a tarifa, számlával, extra igény esetén is megvan 50 ezer forintból egy-egy elem fényezése. És akkor még meg kell venni az alapot adó autót, amely jelen esetben mintegy 50 millió forint – persze a motorháztetőt könnyen lehet autóról-autóra átszerelni. Csak aztán sikerüljön majd meggyőzni a biztosítót arról, hogy teljesen kártalanítsa a kedves ügyfelet koccanás után…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!