A 3 nagy detroiti székhelyű gyártó közül utolsóként dobja piacra a Stellantishoz tartozó Ram haszonjármű-márka a villanymotoros pickupját, a CES kiállításon még csak tanulmány volt a Ram 1500 REV, most már láthatjuk a szériaváltozatot is – igaz, fenntartják a jogot arra, hogy még változhat a konstrukció, hiszen a forgalmazás csak 2024 végén indul.

Sokkal visszafogottabb a megjelenés, eltűntek a tanulmányautós túlzások, az üvegtető, a 3. üléssor, helyette a meglévő, belső égésű motorral szerelt Ram 1500-ashoz igazodó megjelenést látunk. A belsőből csak részleteket mutattak egyelőre, és a műszaki tartalmat se részletezték még, de korábbi híradásokból annyit tudunk, hogy lesz majd hatótávnövelő benzinmotorral szerelt kivitel is, és a csúcsmodell hatótávolsága meghaladja majd a 800 km-t – valószínűleg erre hívják fel a figyelmet a bemutató alkalmából, az amerikaifoci-bajnokság döntője készített reklámban.

A potenciális vásárlók az Egyesült Államokban 100 dolláros foglalóval jelentkezhetnek az akkumulátoros-elektromos RAM 1500 REV-re, amelyre várhatóan azért kell olyan sokat várni még, mert addig végrehajtják még az aktuális formájában még 2009-ben bemutatott Ram 1500 generációváltását is, és az új modellnél egyszerű hajtásváltozat lesz majd az akkumulátoros-elektromos vagy hatótávnövelős elektromos hajtás.