Stuttgartot az E-osztály fejlesztésekor fényképezték le a Google autók Stuttgartot az E-osztály fejlesztésekor fényképezték le a Google autók

Egyes vádak szerint a kémfotók manapság már egy új modell bemutatásának menetrendjébe be van tervezve a gyár által, valószínűleg inkább szükséges rosszként tekintenek rá. A Nürburgringen, illetve annak bejáratánál – magánterületen nem lehet szabadon fényképezni – készült kémfotókon kívül egy-két jól bejáratott hely van, ahol viszonylagos biztonsággal lehet találkozni álcázott autókkal.

Extrém klímán, illetve extrém földrajzi viszonyok között tesztelik új autóikat a gyárak, de van, hogy véletlenül fut bele az ember egy-egy álcázott autóba, vagy azok konvojába. A Google utcakép szolgáltatása Coloradó államban, a Mount Evans Road-on futott bele a Porsche gyár fejlesztőmérnökeinek csoportjába, a képen épp álcázni próbálják az egyik autót – minden bizonnyal az új Boxster egy példányát.

A Porsche az Egyesült Államokban tesztelte új modelljeit A Porsche az Egyesült Államokban tesztelte új modelljeit

Nemrég Németországot képezték fel a Google autói, de ott jogi fenntartások miatt hosszabb idő telt el a képek elkészülte és azok élesítése között. Ennek következtében a Stuttgartban készített fotókon a már bemutatott E-osztály látható, rögtön két eltérő álcázott prototípussal is összefutottak a fénykép-készítő autók: egy feketével és egy szürkével.

A Daimler központja közelében lehet számítani az álcázott autók felbukkanására A Daimler központja közelében lehet számítani az álcázott autók felbukkanására

Valószínűleg ezeken kívül is van még jónéhány álcázott autó az Utcakép nézeten, ezek megtalálása azonban emberfeletti feladat, inkább a szerencsére lehet csak hagyatkozni.