A világ legerősebb és leggyorsabb öszkerékhajtású kupéját hozta össze a Brabus, amikor elkészítette a 850 6.0 Biturbo Coupe nevű alkotását az S 63 AMG Coupe alapján. Ráadásul ennél többre is képes lenne az autó, azonban a hajtáslánc épségének megőrzése miatt 26 százalékkal visszafogták az erőforrást, a próbapadon 1450 Nm-es maximális nyomatékot is tud a gép, autóba építve már 1150 Nm-re korlátozzák az erejét.

Az eredetileg 5461 köbcentis V8-as biturbó új főtengelyt kap hosszabb lökettel, megnövelik a furatot is, aminek 5912 köbcentis lökettérfogat az eredménye. Nagyobbak a turbófeltöltők is, alacsony ellenállású a kipufogórendszer, és persze a motorvezérlő elektronikát is átprogramozták. A 850 lóerős maximális teljesítményt 5400/perc fordulaton, a maximális nyomatékot a 2500-4500/perc tartományban tudja az erőforrás.

Nem csoda, hogy az egyébként nem pehelysúlyú S-osztályos kupé az erőkúra után 3,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, 9,4 másodperc alatt futja meg a 200 km/órás sebességet és akár 350 km/órával is száguldhat – ez utóbbi egyébként elektronikus korlátozás, a gumiabroncs nem tud többet. A légrugós futóművön mindössze annyit módosítanak, hogy 15 mm-rel alacsonyabbra programozzák a hasmagasságot.

A karosszériára szélcsatornában fejlesztett spoilereket szerelnek, amelyeket nem fényeznek feketére, csak egyszerűen lelakkozzák a karbont. A sajtófotón látható autó 22 colos felnijeit aranyszínűre fényezték, ezt a színt az utastérben 219 apró alkatrészen is alkalmazták; ez csak egy azon lehetséges átalakítások közül, amelyet a Brabus kínál.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!